WhatsApp, mesageria criptată, cu peste două miliarde de utilizatori, subliniază importanța protejării datelor personale

Reprezentanții mesageriei  criptate WhatsApp, deţinută de Facebook, au declarat, miercuri, într-un mesaj publicat pe blog, că aplicația a ajuns la peste două miliarde de utilizatori, în toată lumea. Potrivit AFP, aplicația a reușit această performanță doar  punând accent pe problema protejării datelor personale ale utilizatorilor săi.

Numărul utilizatorilor WhatsApp a crescut de la 1,5 miliarde în 2018 şi 1 miliard de utilizatori în 2016, în prezent serviciul de mesagerie având două miliarde de utilizatori.

Numărul este comparabil şi cu cele 2,5 miliarde de utilizatori ai Facebook, potrivit The Wall Street Journal, şi cu 1 miliard de utilizatori ai Instagram (în iunie 2018).

WhatsApp a utilizat momentul pentru a reitera importanţa criptării mesajelor, o practică care este supusă unor presiuni din ce în ce mai mari din partea autorităţilor din întreaga lume. Guvernele susţin că imposibilitatea de a citi mesajele oamenilor îngreunează descoperirea teroriştilor, a celor care expolatează copiii şi a altor crime. CEO-ul WhatsApp, Will Cathcart, spune că firma nu are în plan să dezactiveze criptarea serviciilor sale, dar a adăugat că WhatsApp va furniza metadate într-o eventuală investigaţie.

„Astăzi, suntem hotărâţi, ca atunci când am început, să ajutăm la conectarea lumii în privat şi să protejăm comunicarea personală a două miliarde de utilizatori peste tot în lume”, au subliniat reprezentanții WhatsApp  în mesajul publicat miercuri pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *