Youtube interzice clipurile video care promovează discriminarea şi îndeamnă la ură

Youtube a anunţat miercuri intensificarea luptei sale contra conţinutului plin de ură, interzicând clipurile video care promovează discriminarea sau segregarea, cum este cazul site-urilor ce glorifică nazismul, transmite AFP.

”Noi interzicem în mod specific clipurile video care afirmă superioritatea unui grup pentru a justifica discriminarea, segregarea sau excluziunea bazate pe criterii precum vârsta, genul, rasa, casta, religia, orientarea sexuală”, subliniază un articol publicat pe blogul filialei Google.

În categoria respectivă ar fi incluse, de exemplu, înregistrările care promovează sau glorifică ideologia nazistă, care este prin ea însăşi discriminatorie, adaugă Youtube.

De asemenea, vor fi retrase conţinuturile care ”neagă existenţa unor evenimente violente a căror realitate este dovedită, cum este Holocaustul sau chiar atacul armat de la şcoala primară Sandy Hook”, se mai arată pe blogul citat.

În plus, vor fi închise conturile creatorilor de videouri care critică îm mod repetat politicile YouTube referitoare la discursurile care răspândesc ura, chiar şi fără să le încalce, a spus un purtător de cuvânt.

YouTube a recunoscut într-o postare pe blog că noile politici i-ar putea afecta pe cei care caută videouri ”pentru a înţelege ura în scopul combaterii acesteia”.

Directorul general al Ligii anti-defăimare, Jonathan Greenblatt, care studiază antisemitismul, a spus că a colaborat cu YouTube la schimbarea politicii.

”Deşi este un important pas înainte, această măsură singulară este insuficientă şi trebuie urmată de multe alte schibări din partea YouTube şi a altor companii de tehnologie pentru a combate în mod adecvat flagelul urii şi al extremismului online”, a afirmat Greenblatt într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.