Zboruri anulate pe aeroportul din Dubai din cauza unor drone

Zborurile de pe Aeroportul Internaţional Dubai din Emiratele Arabe Unite au fost anulate pe baza rapoartelor privind activitatea unor drone neautorizate, informează Reuters.

Aeroportul din Dubai, care a preluat 89,1 milioane de pasageri în 2018, este cel mai aglomerat aeroport din lume pentru călătorii internaţionale.

Pasagerii au luat cu asalt Twitter pentru a se plânge de întârzierile zborurilor. „Suntem blocaţi de mult timp pe pista aeroportului din Dubai în imposibilitatea de a lua un taxi din cauza unor drone neautorizate care au intrat în spaţiul aerian de aici şi toate decolările au fost anulate!”, a postat un utilizator.

Ameninţările cu drone la adresa traficului aerian comercial au oprit activitatea pe cel de-al doilea cel mai aglomerat aeroport din Londra, Gatwick, în decembrie, timp de trei zile consecutive.
Luna trecută, 43 de zboruri către Aeroportul International Newark Liberty din New Jersey au fost obligate să aterizeze la un aeroport din apropiere, in timp ce nouă curse au fost redirecţionate din cauza activităţii unor drone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.