Zeci de români, blocaţi în Maroc! Zborurile au fost ANULATE

Autoritățile din Maroc au decis, de la miezul nopții 29/30 noiembrie, să suspende pentru o perioadă de două săptămâni zborurile comerciale de pasageri, anunță Ambasada României în respectiva țară. Mai mulți români au rămas blocați în țara africană. Măsura a fost luată din cauza noii variante Omicron a coronavirusului.

Decizia a intrat în vigoare la ora 23.59, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a ambasadei. Măsura este valabilă până la 13 decembrie 2021, la ora 23:59.

„Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite. Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune. Rugăm cetățenii români care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail (rabat.cons@mae.ro) sau să ne transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactați”, a anunțat Ambasada României în Maroc.

La anunțul de pe Facebook al ambasadei, mai mulți români au cerut ajutor să se găsească o soluție pentru ca ei să se poată întoarce în țară:

„Suntem destul de multi fiindca am sosit in vacanta aceasta si comunicam intre noi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *