Zi decisivă pentru Liviu Dragnea! Ar putea pleca acasă

Liviu Dragnea afla daca va fi eliberat conditionat din penitenciar. Tribunalul Giurgiu dezbate joi cererea de eliberare condiţionată depusă de acesta.

Fostul lider PSD , care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea ceruse strămutarea procesului de la Tribunalul București. Acest lucru a a fost acceptat de Curtea de Apel București.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar. El a susţinut că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă,. Mai mult, “este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun. Fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă. Atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Conform actelor depuse în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă. Ceea ce a condus “la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”.

Dragnea a reclamat faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24. Iar “în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2”.

Fostul lider al PSD, spune ca dreptul său la sănătate a fost încălcat deoarece i-a fost refuzat, sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat,. Acest lucru deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

Tribunalul Bucureşti, arăta că “instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *