Zi NEAGRĂ pentru România! Manevrele lui Dragnea, taxate în Raportul MCV

Rezoluția privind statul de drept și raportul MCV vor fi prezentate astăzi în Parlamentul European. Cele două documente extrem de dure la adresa României vor deveni argumente pentru o nouă lovitură, aderarea la spațiul Schengen. Acest raport se prefigurează a fi cel mai dur de la aderarea României la UE, la 1 ianuarie 2007. În plus, țara noastră nu va scăpa de monitorizare.

Un draft al raportului MCV întocmit de Comisia Europeană arată că evaluarea Bulgariei va fi mult mai bună decât a României.

Potrivit draftului, România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări (referitoare la Sistemul Prevent al Agenției Naționale de Integritate și Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate) și va adăuga alte recomandări extrem de dure.

Comisiei Europene recomandă:

– Oprirea imediată a implementării legilor Justiției realizate de Comisia Iordache, precum și a ordonanțelor de urgență emise de Guvernul Dăncilă.

– Stoparea implementării Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

– Asumarea de către Parlament și Guvern a recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislația din Justiție.

– Relansarea procesului de numire a șefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experiență în lupta anti-corupție.

– Avizul CSM în procedura de revocare și numire procurorilor șefi să fie obligatoriu, și nu consultativ, cum este în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.