Ziua Americii, fără Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă

 

 

Potrivit obiceiului, SUA își aniversează Ziua Independenței mai devreme și nu pe data de 4 iulie. Vineri seară, la  recepţia oferită de Ambasada SUA pentru a celebra Ziua Independenţei au lipsit Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă.

 

În ciuda faptului că premierul României a lipsit de la recepţie, mai mulţi membri ai Guvernului au fost prezenţi. Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, care tocmai a fost numit preşedintele Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Investiţii, a  participat la eveniment. De asemenea, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, primarul general al Bucureştiului Gabriela Firea, Avocatul Poporului Victor Ciorbea, Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, fostul premier Mihai Tudose şi fostul preşedinte al României Emil Constantinescu.  După sosirea invitaţilor, ploaia s-a oprit şi a ieşit curcubeul. Un fenomen similar, stimulat atunci de americani, a marcat vizita la

Vom colabora pentru a îmbunătăţi securitatea cibernetică şi a oferi apărare împotriva ameninţărilor hibride. Vom promova valorile americane şi vom aplauda îmbrăţişarea de către România a unui viitor democratic şi consolidarea instituţiilor sale democratice, inclusiv a unui sistem judiciar independent (…)Vom încuraja contribuţiile României la securitatea energetică a Europei (…)Vom sprijini un mediu de afaceri şi investiţional stabil, previzibil şi transparent, pentru a atrage investitori americani în România, a dezvolta comerţul dintre ţările noastre şi a promova prosperitatea economică comună,” a declarat vineri seară, Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, pentru care aceasta a fost ultima recepţie în calitatea oficială pe care o deţine la noi în ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.