Ziua Poliției Române

De Buna Vestire Poliția Română a aniversat 196 de ani de la înființare, aceasta fiind atestată la 25 martie 1822, când domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei.

Cu această ocazie Carmen Dan, ministrul de resort, a transmis că „ziua Poliţiei Române nu este doar o sărbătoare a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor, a celor cărora oamenii legii le asigură zilnic siguranţa şi linişte, dând astfel dovadă de onoare, sacrificiu şi curaj. Cu această ocazie, felicit pe toţi cei care pun sentimentul datoriei faţă de comunitate şi legea mai presus de orice, pe cei care au contribuit la funcţionarea normală a societăţii şi care şi-au respectat întocmai jurământul faţă de ţară”.

Sărbătoarea a fost oarecum umbrită de protestul de sâmbătă, organizat în fața Ministerului de Interne, de sindicatele polițiștilor, aceștia manifestându-și nemulțumirea față de salarizare, condițiile de muncă și dotări.

Sursa foto: www.politiaromana.ro