Alertă în Anglia. Un mort și șapte răniți în atacurile cu cuțitul de la Birmingham

Un bărbat a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-o serie de atacuri cu cuţitul care au avut loc duminică la Birmingham, oraş din centrul Angliei, a anunţat poliţia din West Midlands.

„Suntem în prezent în măsură să confirmăm că am lansat o anchetă pentru omucidere în urma evenimentelor din noaptea trecută”, a informat poliţia din West Midlands. „Un bărbat a murit şi un bărbat şi o femeie au suferit răni grave. Alţi cinci au mai fost răniţi”, au adăugat forţele de ordine.

Poliţia a dat publicităţii puţine detalii, însă a transmis că atacurile au avut loc între orele locale 12:30 şi 2:20 (23:30 GMT sâmbătă – 01:20 GMT duminică) şi aveau legătură între ele.

„Facem tot posibilul să aflăm cine este răspunzător”, a adăugat poliţia într-o declaraţie de presă postată pe contul său de Twitter.

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a declarat că nu există informaţii care să indice că incidentele ar avea legătură cu terorismul, dar a invitat cetăţenii să rămână „foarte vigilenţi”.

Într-un comunicat de presă, poliţia a indicat că a primit un apel la orele locale 00:30 (23:30 GMT) cu privire la înjunghierea unei persoane în centrul oraşului Birmingham (centrul Angliei), iar ulterior a fost anunţată că fapte similare au mai avut loc la scurt timp de la primul apel.

“Avem cunoştinţă de faptul că sunt rănite câteva persoane, dar în acest moment nu suntem în situaţia de a preciza câte sau care este starea lor. Se lucrează pentru a se stabili ce s-a întâmplat şi ar putea dura ceva timp până când vom putea confirma ceva. În această fază nu ar fi potrivit să speculăm în privinţa cauzelor incidentului”, a anunţat poliţia din West Midlands.

Locuitorilor din Birmingham li s-a cerut să îşi păstreze calmul, dar să fie atenţi şi să evite centrul oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *