Alertă! Se închide Maternitatea Giulești! 11 angajați de la Neonatologie au stafilococ auriu

În urma declanșării scandalului  bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și internați la Spitalul Grigore Alexandrescu cu stafilococ auriu, Ministerul Sănătății a decis închiderea maternității. Decizia a fost luată în urma controlului epidemiologic care a descoperit că, din cei 49 de angajați testați, 11 angajați ai Secției Neonatologie au stafilococ auriu.

Ieri, Primăria Capitalei și Maternitaaatea Giulești, au dat un comunicat de presă în care susțineau că opinia publică a fost dezxinformată, că nu s-a cerut punt de vedere de la maternitate și că nu s-a făcut la ei contaminarea bebelușilor.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că Maternitatea Giulești urmează să fie închisă, după ce 17 bebeluși au ajuns în spital fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino. Din cei 49 de angajați testați, 11 au stafilococul auriu.

„Această anchetă va fi gata în seara aceasta. DSP a început verificările la Maternitatea Giulești. În funcție de rezultatele anchetei și de laborator, vom lua măsurile care se impun. Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea la Antena 3.

Stafilococul auriu este o bacterie agresivă ce poate produce infecţii, sinuzite, pneumonii, iar în cazul bebeluşilor născuţi prematur chiar septicemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *