Ambulanța Galați, în  colaps: Contractele a 19 angajați au expirat, iar Ministerul Sănătății nu dă niciun  răspuns

Serviciul de Ambulanță Județean Galați a rămas fără 19 angajați, asistenți și ambulanțieri în plină pandemie de  COVID. Aceștia fuseseră angajați, prin detașare, în  perioada  stării de  urgență,  iar acum, pe  5  octombrie,  le-au expirat contractele.

Conducerea instituției a făcut demersuri la București pentru a le prelungi încadrarea, însă până în prezent nu a primit nici un răspuns de  la Ministerul Sănătății, așa că Ambulanța Galați a  rămas cu patru echipaje mai puțin.

„Noi și înainte o duceam prost, cu atât mai mult acum când avem numeroase cazuri de Covid. Lor le-au expirat contractele pe 5 octombrie, am pierdut 19 oameni care acopereau patru echipaje. Am solicitat rezolvarea problemei la București, suntem într-o situație foarte dificilă, cazurile de Covid ne-au îngreunat foarte mult activitatea”, a declarat, potrivit  mediafax.ro, reprezentantul SAJ Galați, Mihai Polinschi.

Serviciul de Ambulanță din Galați are 22 de echipaje gata de intervenție în fiecare zi, dintre care 10 sunt alocate orașului reședință de județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *