Cîmpeanu a decis: Profesorii care au dat-o în bară cu notarea, nu vor mai avea dreptul să corecteze lucrări la examenele naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, la Digi 24, că zeci de profesori nu vor mai avea dreptul să corecteze lucrări la examenele naționale, după ce lucrările notate de ei au avut diferențe mari de punctaj la contestații.

Cîmpeanu a precizat că decizia a fost luată în urma unei evaluări a lucrărilor care au avut diferențe mai mari de două puncte, în urma contestațiilor.

”Fiecare caz în parte va fi analizat și cel puțin interzicerea accesului la corectarea examenelor naționale va fi pusă în aplicare. E vorba de zeci de profesori. Cu regret, dar altfel nu se poate. Până la un punct se poate considera eroare umană. Dar și un punct e mult poate să facă diferența între un viitor și alt tip de viitor”, a declarat ministrul Educației.

Referindu-se la cazul elevei care a primit inițial nota 3,25, iar la contestație a fost notată cu 8,40,  ministrul Educației a spus că nota acesteia a fost tot timpul 8, 40, dar a fost trecută greșit în borderou. ”Sper ca această elevă să aibă din nou încredere în sistemul de educație, dar cred că îi va fi foarte greu”, a adăugat Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *