Ecaterina Andronescu vrea să discute cu Iohannis pe modificările din Legea Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seara, la Antena 3, că ar accepta să meargă la o discuție cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe tema modificărilor la legea educației, după ce șeful statului a cerut reexaminarea unui proiect legat de numărul de ore din învățământ.

„Nu m-a surprins. E dreptul președintelui să ceară reexaminarea. Suntem într-o practică legislativă firească. Acest articol nu reprezintă o nouătate, a existat în Legea 1, acum s-a revenit la el, acest alineat spunea ca pentru învățământul primar e bine să nu avem mai mult de 20 de ore. De ce s-a făcut precizarea in lege? Există un ordin al ministrului Sănătății care recomandă numărul de ore. Și când s-a făcut legea s-a ținut cont de limita maximală. Pentru clasele primare limita minimă era de 15 ore, noi am ales limita maximă”, a declarat ministrul Andronescu.

Ea a mai declarat că, din punctul său de vedere, elevii sunt sufocați de programa școlară prea încărcată și a precizat că este pentru dialog și nu are nicio problemă în a merge să discute cu președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea actului normativ care modifică Legea educaţiei în sensul reducerii numărului de ore, a anunţat, joi, Ligia Deca, consilier de stat.

Deca a mai subliniat că reducerea numărului de ore va însemna cel mai probabil un val de concedieri în sistemul de învăţământ, indicând că ar putea fi vorba de câteva mii de posturi indisponibilizate, potrivit liderilor de sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *