Elena Udrea s-a interesat dacă poate fugi în Italia: Pedepsele mele nu permit să plec acolo!

Elena Udrea a declarat vineri, la Curtea de Apel București, unde procurorii cer instanței luarea măsurii preventive de control judiciar împotriva sa, că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate.

Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare și procurorii spun că există riscul ca această să plece în străinătate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul ‘Gala Bute’.

„Solicitarea procurorilor nu aduce argumente pentru motivul solicitarii de control judicar. Daca as vrea sa fug din tara, pai eu am experiența statului in puscarie in afara tarii. Sunt un om rational, nu as merge sa infund puscariile afara sa ma aduca inapoi statul cu forta. Deci nici rational nu se sustine. Pedepsele pe care eu le am nu îmi dau posibilitatea executarii in libertate in Italia, pentru ca Italia permite doar pentru pedepsele de pana la 4 ani. Deci care este temeiul pe care dna procuror si-a intemeiat cererea? A spus ca am vorbit de Italia, deci as vrea sa fug in Italia. Nu, Italia nu mai este o solutie de executare in libertate a pedepsei din data de 2 februarie. Oricum nu era pentru mine, care am 3 dosare penale. Nu e o varianta, nici nu-mi trecea prin cap. Eu am vrut sa vin sa-mi cresc copilul in tara lui”, a declarat Elena Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *