Iohannis, ATAC La PSD: NU Cumva A Fost O Diversiune În Piaţa Victoriei?

Preşedintele Klaus Iohannis a taxat lipsa de intervenţie a autorităţilor în cazul violenţelor din Piaţa Victoriei. El a subliniat că în calitate de şef al statului va lupta pentru un stat de drept, arătând că ruptura dintre români şi Guvern este una evidentă. Iohannis a mai spus că într-un stat civilizat până la această oră ar fi fost cel puţin o demisie, precizând că abuzurile trebuie oprite de îndată.

Aceste demonstrații au fost unele eminamente pașnice, cu excepția unor instigatori. Protestele de sâmbătă și duminică au arătat adevărata față a celor care ies în stradă, cinstiți și corecți. Cei care ies în stradă pentru a transmite un mesaj au o voce legitimă. Reprimările brutală nu sunt acceptabile sub nicio formă. Şeful statului cere pedepsirea imediată a celor vinovaţi şi consideră că s-a construit o diversiune în acre a fost atrasă şi Jandarmeria. Soluția aleasă este condamnabilă și nu poate fi justificată. Intervenția a fost puternic disproporționată. Mărturie stau înregistrările video din Piață, a mai subliniat şeful statului.

El a taxat şi explicațiile extrem de subțiri ale Ministrului de Interne Carmen Dan care nu au convins, cum nu au convins nici explicațiile Jandarmeriei.

Iohannis a asigurat că oricât de mare ar fi presiunea PSD și a propagandei, va continua să susțină interesele românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *