Italia. Explozie în parcarea unui spital COVID din Napoli

O explozie s-a produs vineri dimineață în parcarea unui spital COVID din Napoli, Italia. Explozia a provocat un crater uriaș, cu un diametru de zeci de metri şi o adâncime de peste 15 metri, în care au fost înghițite mai multe mașini. Pacienții unității medicale au fost evacuați ca măsură de precauție. Nu au fost raportate victime până în acest moment.

Incidentul s-a produs între orele 6:30 și 6:45, ora locală. Salvatorii au considerat inițial că explozia a fost produsă de o mână criminală, însă au exclus această ipotează. Investigatorii au constatat că explozia nu s-a produs la nivelul solului, ci probabil la conductele de gaz sau oxigen sub pământ.

Martorii au declarat că au auzit o explozie puternică în zori, moment în care au observat că parcarea spitalului Ponticelli Ospedale del Mare se surpă.
Spitalul a fost evacuat, iar centrul de tratament pentru coronavirus urmează să fie închis temporar, deoarece alimentarea cu apă a fost întreruptă și funționează pe generatoare de rezervă pentru energie.
Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, întreaga zonă a rămas fără curent, dar unitatea medicală are generatoare care garantează funcționarea completă a structurii.

Totuși, există posibilitatea ca spitalul să fie închis din cauza imposibilității de a furniza continuu apă caldă și electricitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *