PNL se laudă că a desființat SIIJ: O piatră legată de credibilitatea şi imaginea României a fost astăzi înlăturată

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat că „o piatră legată de credibilitatea şi imaginea României a fost astăzi înlăturată”.,după ce Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind desfiinţarea SIIJ creată de Liviu Dragnea, „un instrument care fusese gândit drept o armă politică”.

„O piatră legată de credibilitatea şi imaginea României a fost astăzi înlăturată. Celebra „Secţie Specială”, creată de Dragnea, a fost desfiinţată prin vot în Camera Deputaţilor. A fost o prioritate a PNL de la bun început să scăpăm de această Secţie pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, un instrument care fusese gândit drept o armă politică, o instituţie incompatibilă cu valorile europene. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a formulat un proiect bun, agreat de Parlament, de CSM şi care a ţinut cont de toate recomandările europene. Este o promisiune respectată, cu un vot rapid în Cameră, şi vă asigur că PNL va depune toate eforturile ca proiectul să treacă la fel de repede şi prin Senat şi să fie promulgat”, a scirs, citat de news.ro, Ionuţ Stroe, luni pe Facebook.
El a adăugat că „dosarele de corupţie din justiţie nu vor rămâne în aer, ci vor fi preluate şi instrumentate de 42 de procurori – 12 de la Secţia de urmărire penală a Parchetului General şi 30 de la Parchetele Curţilor de Apel, într-un nou sistem construit pe modelul de funcţionare al Parchetului European”.
„Ne vom onora în curând şi cealaltă promisiune, de a repara pachetul de legi din justiţie, promovat de acelaşi Dragnea”, a completat Stroe.

Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de prim for sesizat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Au fost 205 de voturi „pentru„ 90 „contra” şi o abţinere. Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat că PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea, iar adoptarea propuneri legislative de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este „un atac frontal la Justiţia din România”, deoarece partidele toxice din Parlament doar au mimat desfiinţarea SIIJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *