Poliția folosește tunuri cu apă împotriva protestatorilor anti-restricții, la Frankfrt

Poliţia germană a folosit un tun cu apă la Frankfurt, în timpul unui protest faţă de restricţiile decise pentru stoparea propagării coronavirusului, şi în cele din urmă i-a dispersat pe manifestanţi. La protest nu s-au respectat regula de purtare a măştii sau cea de respectare a distanţării sociale, relatează Reuters.

Aproximativ 600 de persoane din cadrul mişcării Querdenker, care se opune măsurilor decise de guvern, au ieşit în stradă în Frankfurt.

Poliţia a folosit un tun cu apă pentru a elibera o zonă care a fost blocată de câteva ori de aproximativ 300 de oameni face protestau faţă de cei din Querdenker.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că protestul a fost oprit după ce manifestanţii au ignorat în mod repetat regulile de purtare a măştii şi de distanţare socială.

Politicienii de vârf din Germania au afirmat că nu este probabilă o relaxare rapidă a măsurilor de izolare din noiembrie, din ţară. În Germania, în prezent restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele sunt în continuare deschise.

Germania a raportat o creştere cu 22.461 a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, totalul ajungând la 775.556. În ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de Covid-19, Germania a înregistrat 12.378 în total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *