Ponta face previziuni cu privire la viitoarea guvernare: USR-PNL-UDMR

Fost premier și actualul lider al Pro România, Victor Ponta, a făcut, vineri, la Zalău, o previziune  cu privire la guvernarea din 2020. În opinia lui Ponta, Pro România va constitui cea mai serioasă opoziție, după alegerile din 2020, pentru guvernarea USR-PNL-UDMR, care va înlocui coaliția PSD-ALDE.

„PSD va pierde următoarele alegeri, pentru că nu poate să scape de domnul Dragnea şi doamna Dăncilă. Înţeleg că următoarele alegeri le vor câştiga cei de la USR, PNL, UDMR să guverneze. Noi o să fim, faţă de ei, o opoziţie serioasă, constructivă, pro-europeană. (…) Deci noi vom fi cea mai serioasă, puternică, constructivă, dar în acelaşi timp profesionistă opoziţie la guvernul USR-PNL-UDMR, care cred că va înlocui actuala guvernare”, a declarat Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agerpres.ro.

Liderul Pro România a mai spus că cei care vor veni la guvernare ar trebui să fie pregătiţi pentru o situație financiară dificilă: „Sper să se pregătească şi ei de guvernare, că din ce am văzut nu se pregătesc. N-au oameni pregătiţi, nu au politici publice. De ce? Eu cred că n-a uitat nimeni experienţa lui 2016. Au strigat jos Ponta, jos Ponta, jos Ponta! Şi când au ajuns la guvernare, aşa bine au guvernat, între ghilimele, că a luat PSD-ul 46%. Poate data viitoare se pregătesc mai bine, pentru că vor moşteni o situaţie foarte grea. Toate miliardele astea de euro pe care le împrumută guvernul actual o să trebuiască să le plătească ei”.

De asemenea, Ponta a mai declarat că atâta vreme cât Dragnea va fi în fruntea PSD, social-democrații vor pierde toate alegerile care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *