Zuckerberg, despre „Negarea Holocaustului”:  Facebook nu va interzice astfel de subiecte

În ciuda faptului că a descris afirmații gen <negarea holocaustului> ca fiind „ofensatoare”, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook a afirmat că nu consideră că utilizatorii rețelei sociale ar trebui cenzurați cu privire la acest subiect, având în vedere că nu greșesc în mod intenționat”, potrivit The Guardian. El a mai precizat că scopul Facebook este de a opri răspîndirea fenomenului fake news, nu de a-și cenzura utilizatorii din a spune ceva neadevărat.

Roger McNamee, fost investitor la firma lui Zuckerberg, a lansat un atac dur la adresa gigantei platforme social media, după ce o serie de imagini filmate cu camera ascunsă arată cum moderatorii sunt instruiţi să lase conţinutul violent pe platformă, relatează Daily Mail. Probele găsite ilustrează un copil bătut cu bestialitate, dar şi imagini cu automutilarea unor persoane sau propaganda rasistă.

Facebook respinge acuzaţiile, afirmând că aceste practici nu ar funcţiona în favoarea lor şi sustinând că încearcă să creeze un mediu sănătos pentru utilizatorii săi.

Sursa foto: gz.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *