Aleksandr Lukașenko reclamă presiunea Rusiei asupra Belarusului

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko a convocat o ședință cu toată conducerea țării unde a fost discutată presiunea Moscovei asupra Minskului în ceea ce privește absorbția fostei Republici Sovietice.

După această ședință, Alexandr Lukașenko a declarat pentru jurnaliștii ruși că Rusia încearcă să „absoarbe” Belarusul, notează rbc.ru. La ședința secretă s-a discutat despre măsurile ce trebuiesc luate pentru a diminua presiunea Moscovei.

Surse din anturajul lui Alexandr Lukașenko au declarat pentru presă că : „La ședință s-a discutat să susținem până la capăt independența Belarusului, toți au fost de acord cu asta”.

Funcționarii belaruși au primit indicații să urmărească cu atenție spațiul informațional. Unii oficiali au spus că Minskul trebuie să răspundă cu reforme la manevrele fiscale ale Moscovei.

La 14 decembrie, Alexandr Lukașenko a declarat într-o conferință de presă că pentru Belarus este important să-și păstreze suveranitatea și independența față de alte state, iar dacă Moscova își dorește să absoarbe ara, acest lucru nu se poate realiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *