Cunoscut comentator american:: „E timpul să facem curat în România cu sancţiuni (şi să lovim în influenţa lui Putin)“

Un cunoscut comentator politic şi jurnalist american cere, într-un editorial pentru Washington Examiner, de orientare conservatoare, apropiat de Donald Trump, sancţiuni împotriva politicienilor români corupţi.

„Recunoscând că în România există o criză a statului de drept, Statele Unite ar trebui să sancţioneze politicienii români cunoscuţi ca fiind corupţi. O astfel de acţiune ar reprezenta un pas calibrat care ar arăta că suntem alături de români în demersul lor de a cere o democraţie cinstită“, scrie Tom Rogan. „Nevoia este reală“, insistă autorul, referindu-se la revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

„Kövesi a dispărut, iar kleptocrații se simt mai încrezători. „

Tom Rogan, cunoscut pentru luările sale dure de poziţie împotriva războiului asimetric al Rusiei,  aminteşte că România este un aliat important în NATO, iar acum este vulnerabilă în faţa reţelelor cleptocraptice, care sunt folosite de regulă de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a-şi extinde influenţa. SUA ar trebui să sprijine Uniunea Europeană și pe românii .

Nu este vorba numai despre moralitate. Lângă Marea Neagră, Ucraina și Moldova, poziția geostrategică a României o face un aliat important al NATO. De asemenea, România devine vulnerabilă în față rețelelor kleptocratice folosite de Vladimir Putin din Rusia pentru a-și extinde influența.

„Orice fel de sancţiuni împotriva României trebuie clar ţintite, (…) să vizeze clar demnitarii corupţi “, recomandă Rogan.

„Timpul se scurge rapid. Un aliat democratic al Americii se confruntă cu o luptă pentru viitorul său şi poporul său are nevoie de susţinerea Statelor Unite“, conchide analistul de peste Atlantic.

Tom Rogan este un comentator politic şi jurnalist de origine britanică stabilit la Washington DC. A comentat pentru BBC şi Sky News şi a colaborat cu diverse publicaţii, între care The Week, The Spectator, Fox News, The Washington Times, USA Today, The Guardian, The Huffington Post etc. Este cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, pe alocuri radicale. De asemenea, este un critic al Kremlinului, cerând recent Ucrainei, tot într-un editorial, să bombardeze podul construit între Crimeea şi Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *