Iohannis, despre graţiere: Nici Ceauşescu, dacă a dat-o, nu a făcut-o ca să spele dosare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în România democraţia este în pericol şi s-a întrebat cum se poate ca în anul 2018 să ajungem „să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare”.

„Da, este în discuţie acest referendum. Ştiţi bine că am făcut primii paşi încă de acum câtăva vreme. Poate vă amintiţi acea fază când am spus fără penali, când am spus că atâta timp cât voi fi preşedinte nu vom avea premier penal. E bine să judecăm pe cine votăm, ce votăm. Dar cel mai important lucru e să votăm. În 2016 au considerat că nici unii, nici alţii nu sunt grozavi şi iată catastrofa. Cum putem să ajungem în anul 2018 şi să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare? Nici după război persoane penale nu au ajuns la conducerea statului şi dacă a dat Ceauşescu graţiere a dat-o pentru că a fost o aniversare a statului, dar în niciun caz ca să spele dosare. În România democraţia este în pericol şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Referendum vom vedea, vom discuta, dar votul decide”, a afirmat Klaus Iohannis, la o întâlnire cu o serie de tineri, marţi la o cafenea din Capitalăl citat de Mediafax.

Declaraţia şefului statului vine în contextul în care acesta i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului, după ce ministrul Justiţiei a afirmat că la PSD s-a agreat că amnistia şi graţierea vor fi ultima soluţie.

În replică, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, care a anunţat marţi că va merge la şedinţele de guvern, că are toată deschiderea, atunci când e vorba despre subiectele prevăzute de Constituţie, iar în „alte situaţii” va lansa invitaţia dacă o va considera necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *