Partenerii de afaceri ai clanurilor PSD Bădălău, Ciocan și Cosma au încheiat contracte cu statul de peste 185 milioane de euro pentru întreținere drumuri!

Peste 185 de milioane de euro fără TVA este valoarea totală a contractelor din bani publici, pentru următorii 4 ani, câștigate numai în 2018, de firma Teo Trans Consulting SRL cu Compania Națională pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit anunțurilor de atribuire din SEAP (portalul guvernamental de achiziții publice www.e-licitatie.ro). Spre deosebire de anul trecut, în 2017, firma Teo Trans nu a câștigat niciun contract cu statul.

Compania are sediul social într-o garsonieră de la etajul 10 dintr-un bloc din sectorul 3. Acționarii ei au început afacerile vânzând sandvișuri, așa cum admite chiar unul dintre acționari, Adrian Mugurel Teodorescu, într-un reportaj Protv.

Potrivit Registrului Comerțului, acționarii firmei sunt Adrian Mugurel Teodorescu și mama lui, Valentina Teodorescu. Fratele lui Mugurel Teodorescu este Theodor Răzvan Emil Teodorescu, ex-director de achiziții în fosta CNADNR, actuala CNAIR, care dă acum contracte firmei Teo Trans Consulting.

Vizat de ANI și DNA

În 2015, ANI a sesizat DNA pentru că directorul Theodor Răzvan Emil Teodorescu a semnat documente privind un contract dintre fosta CNADNR şi asocierea de firme Anduna Servimob. & Teo Trans Consulting, ”în condiţiile în care fratele persoanei evaluate deţine funcţia de administrator/asociat al Teo Trans Consulting.”

DNA a clasat însă o parte a dosarului și a declinat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4. PJS4 a comunicat pentru Pro Tv că a început urmărirea penală in rem pentru conflict de interese față de Theodor Răzvan Emil Teodorescu.

Contracte cu afaceriști cu legături cu clanurile PSD, Bădălău, Ciocan și Cosma. Vezi mai jos un timeline al contractelor adjudecate de Teo Trans Consulting cu CNAIR, potrivit SEAP.

28 decembrie 2018: Teo Trans Consulting SRL a semnat cu CNAIR 3 contracte acord cadru în valoare deaproape 5 milioane de euro pentru”întretinere poduri, pasaje, podețe, tuneluri, ziduri de sprijin” în zonele Miercurea Ciuc, Sfîntu Gheorghe, Secția Autostrăzi Sibiu.

29 noiembrie 2018: asocierea Teo Trans Consulting – Strabenbau Logistic – Kirilic Group a încheiat un contract acord cadru de aproape 12 milioane de eurocu Direcția regională București pentru ”lucrări întreținere curentă pe timp de vară siguranță rutieră”.

Strabenbau Logistic din Blejoi, Prahova, este controlată de familia omului de afaceri Teodor Dumitru. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Constanța Dumitru. Omul de afaceri Teodor Dumitru a fost ascociat în firma Star T&D Blejoi cu Marian Țărândă, socrul fostului deputat PSD Vlad Cosma. Cei doi oameni de afaceri, Dumitru și Tărândă, sunt vizați în dosarul de evaziune fiscală de 35 de milioane de euro instrumentat de procurorul Mircea Negulescu zis Portocală, pe atunci la Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Kirilic Group din Giurgiu este deținută de omul de afaceri Gheorghe Cusă și de fiul lui, George Mihai Cusă, potrivit Registrului Comerțului. George Cusă este nașul de cununie al fiului lui Niculae Bădălău, ministrul Economiei, potrivit presei din Giurgiu.

26 noiembrie 2018:asocierea Teo Trans Consulting și Alexcor Trading a semnat un contract de peste 22 de milioane de eurocu Direcția regională Craiova pentru ”lucrări de întreținere curentă pe timp de vară siguranță rutieră”. O parte a acestui contract în valoare de aproape 7 milioane de euroa fost subcontractată asocierii Alexcor Trading – Dancor Agro Prodaliment pentru ”lucrări de refacere marcaje rutiere longitudinale transversale pe calea de rulare”.

Alexcor Trading este controlată de frații Ciocan, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat și președinte al PSD Caracal, prieteni cu frațiiPaul și Alexandru Stănescu, senator (fost vicepremier) și, respectiv, deputat PSD.

Potrivit Registrului Comerțului, compania are ca asociat unic pe Daniela Ciocan, născută în 1972. Firma a fost deținută în acte până în 2017 de Marcel Nicola din comuna natală a fraților Ciocan, Rotunda. În 2017, au intrat în firmă Teodora Maria Ciocan, născută în 1997, apoi Daniela Mirela Ciocan. În același an, Maria Ciocan și Marcel Nicola au cesionat firma Danielei Ciocan, actualul asociat unic.

9 noiembrie 2018: Teo Trans Consulting a încheiat cu CNAIR, Direcția Regională Craiova, Secția Drumuri Naționale Severin, un contract acord cadru pe o perioadă de 4 ani în valoare de peste 1 milion de europentru ”lucrări întreținere pod, pasaj, podeț, tunel, zid sprijin și prevenire efecte inundații”.

29 octombrie 2018: Teo Trans Consulting SRL a semnat cu CNAIR 5 contracte acord cadru în valoare de79milioane de euro pentru întreţinerea pe vreme de vară, pe o perioadă de 4 ani, a drumurilor din jurisdicţia administrativă a regionalelor Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

18 octombrie 2018: Teo Trans Consulting SRL încheie cu CNAIR 2 contracte acord cadru în valoare de aproape4,5 milioane de euro pentru executare lucrări de „întreţinere poduri, pasaje, podeţe, tuneluri, întreţinerea zidurilor de sprijin şi prevenirea efectelor inundaţiilor” pe o perioada de 4 ani din zona Suceva şi Câmpulung.

8 octombrie 2018: Teo Trans Consulting a încheiat cu CNAIR, Direcția Regională Craiova, Secția Drumuri Naționale Severin, un contract acord cadru în valoare de 350.000 de europentru ”lucrări de întreținere curentă vara – estetica rutieră și scurgere ape”.

4 octombrie 2018: Teo Trans Consulting SRL a semnat cu CNAIR, Direcţia regională Timişoara, 4 contracte acord cadru în valoare de aproape3,5 milioane de euro pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară „estetică rutieră şi scurgerea apelor”, pentru 4 ani, loturile Cunţa-Ilia, Ilia-Remetea, Remetea-Nădlac şi Deva.

2 octombrie 2018: Teo Trans Consulting SRL a încheiat cu CNAIR,  Direcţia regională Braşov, 3 contracte acord cadru în valoare de peste3 milioane de euro pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară „estetică rutieră şi scurgerea apelor”, pentru 4 ani, loturile Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Autostrăzi.

19 septembrie 2018: Teo Trans Consulting SRL încheie cu CNAIR, Direcţia regională Cluj, 6 contracte acord cadru în valoare de peste 9,5 milioane de euro pentru executare lucrări de „întreţinere poduri, pasaje, podeţe, tuneluri, întreţinerea zidurilor de sprijin şi prevenirea efectelor inundaţiilor”, pe o perioada de 4 ani.

14 septembrie 2018: Teo Trans Consulting SRL încheie cu CNAIR, Direcţia regională Bucureşti, 7 contracte acord cadru în valoare de peste 7,5 milioane de euro pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară „estetică rutieră şi scurgerea apelor”, pentru 4 ani, loturile Bucureşti Nord, Bucureşti Sud, Piteşti, Ploieşti, Autostrada A2, Alexandria şi Târgovişte.

7 septembrie 2018: Teo Trans Consulting încheie cu CNAIR, Direcția regională Timişoara, 2 contracte acord cadru în valoare de peste 4,5 milioane de euro pentru „lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară a părţii carosabile, acostamente, benzi de urgenţă şi benzi de încadrare”, pentru 4 ani, loturile Cunţa-Ilia, Ilia-Remetea.

6 septembrie 2018: Teo Trans Consulting a semnat cu CNAIR, Direcţia regională Cluj, 6 contracte acord cadru în valoare de peste 4,5 milioane de euro pentru executare lucrări de „întreţinere poduri, pasaje, podeţe, tuneluri, întreţinerea zidurilor de sprijin şi prevenirea efectelor inundaţiilor”, pe o perioada de 4 ani, loturile Satu Mare, Zalău, Alba, Baia Mare, Bistriţa, lot 10 Cluj.

În aceeași zi, Teo Trans Consulting a încheiat cu CNAIR, regionala Bucureşti, 3 contracte acord cadru în valoare de aproape 6 milioane de euro pentru „lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară a părţii carosabile, acostamente, benzi de urgenţă şi benzi de încadrare”, pentru 4 ani, loturile autostrada A1, A2, A3.

4 septembrie 2018: Teo Trans Consulting a semnat cu CNAIR, Direcţia regională Constanţa, 6 contracte acord cadru în valoare de peste13 milioane de euro pentru executare lucrări de „întreţinere poduri, pasaje, podeţe, tuneluri, întreţinerea zidurilor de sprijin şi prevenirea efectelor inundaţiilor”, pe o perioada de 4 ani, loturile Constanţa, Tulcea, Brăila, Slobozia, Călăraşi, Secţia Întreţinere Autostrăzi Autostrada A2+A4.

27 august 2018: Teo Trans Consulting a încheiat cu CNAIR, Direcţia regională Bucureşti, 4 contracte acord cadru în valoare de aproape6,5 milioane de euro pentru executare lucrări de „întreţinere poduri, pasaje, podeţe, tuneluri, întreţinerea zidurilor de sprijin şi prevenirea efectelor inundaţiilor”, pe o perioada de 4 ani, loturile Târgovişte, Buzău, Alexandru şi Ploieşti.

14 iunie 2018: Teo Trans Consulting a încheiat cu CNAIR, Direcţia regională Iaşi, 5 contracte acord cadru în valoare de 5 milioane de euro pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară „estetică rutieră şi scurgerea apelor”, pentru 4 ani, loturile Focşani, Piatra Neamţ, Bacău, Câmpulung Moldovenesc şi Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *