Un miliardar american a plătit 10.000 $ ca să îi fie stocat creierul pe un calculator

Sam Altman, un miliardar din Silicon Valley, a hotărât să se sinucidă asistat, ”operațiunea” urmând a fi intermediată de compania Netcome, una care se ocupă cu prezervarea creierelor.

Toate informaţiile acumulate ce creierul lui Sam vor fi stocate digital, atunci când tehnologia respectivă va fi inventată. Până atunci, creierul ar putea fi conservat chiar și sute de ani, promite compania, relatează The Sun.

Astfel, Sam speră că va putea fi ”înviat” pe baza creierului lui.

Lista de aşteptare a companiei Netcome cuprinde 25 de nume, printre care şi al lui Altman. Oamenii de ştiinţă susţin că pot prezerva un creier chiar şi pentru câteva sute de ani, pentru ca informaţiile acumulate de o persoană în timpul vieţii sale să poată fi ulterior ”urcate” într-o simulare pe PC.

Netcome susţine că prin acest proces poţi trăi veşnic.

Singura problemă este că trebuie să mori înainte.

Primul pas al procedurii este prelevarea organului, iar ”beneficiarul” trebuie să treacă printr-un proces de sinucidere asistată, care este legal doar în cinci state din SUA. Metoda este folosită, de obicei, de oamenii care sunt bolnavi în stadiu terminal, pentru a nu mai suferi în continuare. Totul se face exclusiv cu acceptul pacientului.

Sam Altman a fondat programul de accelerare pentru startup-uri Y Combinator, care, în mod ironic, finanţează afaceri precum Netcome. Atunci când va veni momentul, Altman va fi injectat cu chimicalele de îmbălsămare puse la punct de Netcome, procesul fiind 100% fatal, după cum susţine chiar compania controversată.

Sursa foto: www.gizmodo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *